duminică, 27 martie 2011

Statiunea Baile Olanesti


Statiunea Baile Olanesti este considerata o perla a statiunilor valcene. Situata la poalele Carpatilor Meridionali, statiunea Baile Olanesti este inconjurata de o zona colinara cu paduri de foioase, avand un climat sedativ de crutare si bogate resurse hidrominerale, altitudinea asezarii fiind de 450 m.

Avantajele statiunii Baile Olanesti constau in imbinarea mai multor factori naturali de cura, cum ar fi factorul climatic, relieful variat si factorul hidromineral, care conduc la o locatie ideala pentru tratament si relaxare.
Bioclimatul sedativ este benefic, atat pentru varstnici, cat si pentru persoanele care acuza disfunctii are sistemului nervos, cauzate de stres, poluare, etc.
Factorul hidromineral consta in cele peste 35 surse de ape hidrominerale (30 izvoare si 5 sonde), acestea dand posibilitatea tratarii la Olanesti a unei palete foarte largi de afectiuni.
Caracteristicile fizico-chimice a surselor hidrominerale din statiune o da prezenta hidrogenului sulfurat, atribuind acestor izvoare calitatea de ape sulfuroase mixte cu o mineralizare foarte variata: oligominerale, hipotone, izotone, hipertone, mezotermale.

Apele minerale de Olanesti: sulfuroase, clorurate, slab iodurate, bromurate, sodice, calcice, agneziene, unele oligominerale (izvoarele nr. 11, 12, 24), altele hipotone (izvoarele nr. 3, 5, 8, 9, 10, 14, 19) sau izotone (izvoarele nr.7, 15), provenite din izvoare naturale sunt recomandate in cura interna. Apele minerale hipertone: sulfuroase, clorurate, sodice provenite din foraje sunt recomandate in cura externa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu